Актьорът и режисьор Радослав Йорданов, когото познаваме от риалити шоуто по ТВ7 „Star Machine”, създаде страхотен моноспектакъл, който само за няколко месеца набра огромна популярност.

Представлението се казва „RED” и е базирано по текстове на Ерик Богосян (авторът на „Секс, наркотици и рокендрол“). С над 35 издания в София, Русе и Пловдив, спектакълът предизвиква огромен интерес, много смях и размисли.

- От къде дойде идеята ти за „RED”?
- Ами от много време исках да направя нещо, с което да подновя работата си в България. Дълго се лутах от една пиеса в друга, от един проект на друг и най-накрая попаднах на текстовете на Богосян, които са известни със своя шамаросващ реализъм и невинен хумор... /смее се/ има нещо изобличаващо в тях, изобщо много смесици на различни персонажи и характеристики, истинско предизвикателство за талантливите артисти. И така сметнах за интересно да разположа потенциала и възгледите си върху основите на пленяващите думи на автора. Без да си кривя душата, мога да кажа, че се получи невероятна симбиоза.

- Колко време ти отне за репетиции, преди да излезеш на сцената?
- Около месец и десет дни... Здраво бачкане и пот. Да се саморежисиращ е просто убийствено, нямаш никаква идея кое е готино и кое не. Чак като излязох на сцената започнах да разбирам с какво съм се захванал.

- За каква публика е предназначен “RED”?
- За всеки, който не го е страх да чуе истината и е готов да поплаче с усмивка. За всеки, който не се бои от различното, от истинското, от дълбокото... дори ако щеш от гротескното. За всеки между 18 и 80, може и повече...

- Обмисляш ли да направиш втора част?
- О, да! Редом с успехът и неистовото ми желание все по – често да играя „RED“ вече сериозно се замислям за продължение с мои текстове. Дори започнах да пиша.

- Кой е любимият персонаж на зрителите?
- Всеки намира себе си или части от себе си в различни типажи, не знам, всеки от персонажите си има своя чар. Мен ме радва факта, че няма някой, който да не се вписва в представлението.

- Работиш ли върху други проекти в момента?
- Да, върху няколко и съм малко разсеян.

- Какво е основното послание на RED?
- „Аз къде всъщност живея и ако ДА, имали това място почва у мен... Защо?“ Шегувам се. Посланията са много и всичко са положителни, затова оставям хората да намерят своето, това, което искам да казвам го казвам, не ме е страх и не ме е срам, може би заради това го харесват.

- Какво би казал на тези, които все още не са го гледали?
- Заповядайте, ако не ви хареса ще ви върна парите. Наистина!

Радослав Йорданов е на 26 години. Завършил е „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в НAТФИЗ „Кръстьо Сарафов„ София (бакалавър), както и Кино и телевизионна режисура в КНУТКИТ „И.К.Карпенко–Карий„ гр. Киев /Украйна/, със степен млад специалист. През 2011 остава сред финалиститe в риалити шоуто за актьори „Star Machinе“ по ТВ 7. Филмов режисьорски дебют прави в Украйна, където снима три късометражния филма - „NO LOVE” , “Куфарът“ и „Просветление“, в които има участие и като актьор. Снимал се е в няколко популярни български сериала и касови холивудски продукции. Освен че е актьор, Радослав пише поезия, проза, сценарии за театрални пиеси и работи над нов филмов проект като сценарист и режисьор.

Следващите издания на „RED” можете да гледате в гр. София на 29.04.204г. в "Бохема - Клуб Галерия на Фоторепортера", а на 1 май- Пловдив в Клуб „Библиотеката“ от 19:30 часа.