Радост Драганова крие истинското си име. Бившата тв водеща на предаването „Модерно" се срамувала от рожденото название, което са й дали родителите, а именно звучното българско Радка Димчева Георгиева.

Освен името си, Драганова криела и произхода си. Докато в официалната си биография правистката посочва, че е от София, истината е друга.

Радка се е родила и е изкарала детството си в село близо до Стара Загора. Завършва висшето си образование в Пловдивския университет. Именно в града под тепетата т.нар. Радост се е запознала с влиятелни богаташи и чужденци, които са й проправили пътя към притежаваната тогава от Рупърт Мърдок телевизия Би Ти Ви. Преподавателка тогава в ПУ-то й било шефката в първата частна медия Светлана Василева.

„Цялата автобиография на Радост Драганова е абсолютна измислица. Предполагам си е сменила името заради няколкото грозни прякора, един от които е Радка-пухлата. Реши, че така няма да й върви и се преименува на Радост", разказват съседи на Драганова от Града на липите.

Според тях тя внезапно записва „право" и става талантлива юристка, както и шампионка по синхронно плуване. Бързо слага кръст на срамното си минало и почва нов живот и кариера с измислена автобиография. „Е, ако не ми вярвате, само ще ви кажа, че България няма шампиони по синхронно плуване и това много лесно може да се провери", категорични бях запознати с миналото на Радка, пише ''Всеки ден''.