Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева срази с пост във Фейсбук водещия на „България търси талант” Даниел Петканов. Повод за гнева й стана държанието на бивия участник в Биг Брадър със златните момичета. Гимнастичките участваха като гости във финала на шоуто и играха съчетание, а после Петканов се заговори с тях в типичния си стил и пусна виц, че гимнастичките след пенсия стават мутри, защото имат бухалки. Той очевидно обаче не е допаднал на легендарната спортистка.

„Мило момче!
Когато до теб застанат СПОРТИСТИ и ЛИЧНОСТИ от СВЕТОВНА ВЕЛИЧИНА - “златните момичета” на България, до каквито се съмнявам, че някога си се докосвал, не се прави на “велик водещ” и не разказвай тъпи вицове, а покажи уважение към постиженията им и към всичко онова, на което са носители!
Такъв срам, тъпотия и липса на такт и мярка може да се види само от псевдо-звездите, превзели БГ-телевизиите!
Силно се надявам изръсената глупост да не е била сценарий на продуцентите, а нескопосан опит на водещия да каже нещо, с което да предизвика интерес.
Уви..”, гласи написаното от Раева. Феновете й във Фейсбук също са на мнение, че Петканов е отишъл твърде далеч в нескопосания си хумор."Искам да се извиня на Илиана Раева и "Златните момичета", ако съм ги засегнал с шегата, която направих снощи по време на финала", написа в профила си във Фейсбук Даниел Петканов. "Аз уважавам техните постижения, труда, който полагат и в никакъв случай не искам да омаловажавам таланта, който притежават, за разлика от мен", каза тв водещият и пожелава на гимнастичките още много успехи и покорени върхове.

снимки:фейсбук илиана раева