Носителят на 10 титли от Големия шлем Рафаел Надал коментира какви са шансовете му да спечели последния за сезона турнир в АTP, който започва в неделя и ще се проведе в зала "О2 Арена" в Лондон.

Испанецът бе категоричен, че не е сред фаворитите за трофея на ATP World Tour Finals.

"Роджър печели напоследък, Анди триумфира в три надпревари в Азия, а Новак със сигурност е преизпълнен с увереност заради феноменалната година, която направи. Те са фаворитите в Лондон, не аз", категоричен бе световният номер 2.

Още в неделя вечерта Надал ще се изправи срещу първото си изпитание в битката на осемте най-добри в света. Той открива борбата в група "Б" с мач срещу американеца Марди Фиш. Испанецът има седем победи от осем мача срещу първата ракета на САЩ.

"Турнирите на закрито са предпочитани от повечето ми съперници тук, допълни бившият номер 1 в света. - Обичам да говоря кой е фаворит, но определно в този случай аз не съм. Това обаче са само приказки. Всичко става ясно, когато излезем на корта и мачът започне. Би било прекрасно да спечеля титлата, но на всички е ясно, че това е настилката, на която имам най-лоша статистика в кариерата си. Лично аз се чувствам по-добре, когато играя на открито - има вятър и условията се променят. Сега всичко е идеално, топките не подскачат толкова и ще ми бъде по-трудно", каза още Надал.

Източник: