Рафи Бохосян, който близо четири години бе артист на “Вирджиния рекърдс”, вече е самородуциращ се изпълнител. Победителят от първия сезон на Х Фактор в България наскоро пусна и първото си парче като самостоятелен певец.

"От началото на ноември, когато приключи договорът ми с “Вирджиния рекърдс”, оттогава се водя самостоятелен артист - без лейбъл, без продуценти. Нямам намерение за момента да подписвам с когото и да е. По-скоро бих създал свой лейбъл, но още е рано" - казва той пред "24 часа".

Младата поп звезда признава, че не е подновил договора си с досегашните продуценти, защото има различна визия за проектите си.

"Искам да правя по-различни неща и повече. Честно казано, това е стъпка напред за мен. Четири години бях с “Вирджиния” и се случиха много, много неща. Но сега трябва да работя още по-сериозно и по-здраво. Не съм се съветвал с никого. Не може някой друг да вземе такова важно решение. Всъщност това е едно от най-важните решения в живота ми - дали да продължа сам, или с компания. Мисля, че е правилно, а дали е така, зависи само от мен" - обяснява той.

В България за самопродуциращите се изпълнители е по-трудно да усеят, но Рафи признава, че е наясно със ситуацията.

"Много дълго време съм се занимавал с това да проучвам. Все пак съм в бизнеса. Не съм някой, който да ходи просто да си пее и да не се интересува от нищо друго. Аз се интересувам от целия бизнес. Не само от това дали ще имам днес участие, или няма да имам, а от цялата продукция. Винаги съм искал да съм част от нея, каквато и да е тя. Вземал съм активно участие в много неща. Понякога съм имал възможност да вземам решения, друг път не толкова. Това, че вече съм сам, означава, че мога да вземам всички решения, свързани с мен, и поне ще знам, че цялата отговорност е моя. Ако стане нещо хубаво, аз съм виновен, ако не стане, пак аз съм виновен" - категоричен е певецът и добавя още:

“Вирджиния рекърдс” е едно голямо училище. Въпреки че бях певец там, натрупах опит и от тази гледна точна, че имах възможност да работя с продуцент, при това доста голям. От него се научих какво да правя и какво да не правя".

Източник: signal.bg, сн.: личен архив