Рафи е големият победител в първия сезон на шоуто "Като две капки вода".

Във финалното издание решаваха единствено и само зрителите кой да бъде победител, а журито - Маги Халваджиян, Хилда Казасян и Любен Дилов-син, само коментираше. След оспорвана надпревара с Албена Михова, Милица Гладнишка и Станимир Гъмов, Рафи събра най-много от гласовете на зрителите и така за втори път доказа безспорния си талант, след като през 2011 г. стана първият победител в музикалното шоу "Екс Фактор".

Той спечели публиката с блестящо изпълнение на ария от Лучано Павароти, след което минути наред дошлите да го подкрепят скандираха името му и го аплодираха на крака.

На второ място остана Милица, само с няколко процента разлика след 1-вото място. За финала тя избра да се превъплъти в Бионсе, и то изпълнявайки три нейни песни.

Журито толкова хареса изпълнението на Милица, че Хилда й обеща, че ако тя не спечели голямата награда, чисто нов лек автомобил, тя ще й подари нейния. Дали това наистина ще се случи, тепърва ще стане ясно, но журито направи много по-голям жест за класирания на второ място.

Голямата изненада, която беше подготвило, е, че в следващия сезон на "Като две капки вода" Милица ще бъде част от журито. Другата награда, която актрисата получи, е удостояването с титлата "Мис усмивка" заради заразителното й чувство за хумор.

На трето място зрителите поставиха Гъмов. Той избра да приключи участието си в шоуто с изпълнение на една от най-известните песни на Франк Синатра - New York, New York. През цялото време и зрителите и публиката припяваха заедно с него любимото на няколко поколения парче.

Водещите Васил Василев-Зуека и Димитър Рачков споделиха, че на следващия ден на Гъмов му предстои операция на коляното. Това обаче не попречи на актьора да се справи повече от добре със задачата си и да бъде забавен, както винаги.

Четвъртото място остана за Албена. Тя беше решила на финала да се представи с нещо максимално близко до нея самата, и това беше Пинк.

След като изпя песента си, Маги Халваджиян й каза, че за него всички са №1 и всички трябва да победят. Правилата на играта обаче са такива, че трябва да има класиране.

Албена обаче никак не се разочарова от четвъртата позиция и от началото до края на шоуто искрено се забавлява заедно с колегите си и публиката. Освен това тя получи специалната награда "Мис хамелеон" за най добри превъплъщения по време на цялото предаване.

Останалите четирима участници, които не достигнаха до финала, също се представиха. Те се бяха подготвили по двойки.

Мария и Алекс изпълниха класическата дуетна песен от филма "Брилянтин" на Оливия Нютън-Джон и Джон Траволта. Другата двойка - Диана и Стефан Рядков, пък избраха да влязат в ролите на обичаното българско дуо на Катя и Здравко от "Ритон".

Шеговити награди получиха и членовете на журито, както и водещите. Зуека стана "Мистър целувка", а Рачков "Мистър ластик", защото нееднократно демонстрира колко е платсичен.

На самия край на шоуто възможност за изява получи и една от зрителките на "Като две капки вода". Чаровната Петя от Варна изпълни песен на Тина Търнър, с което обра овациите и на журито и на публиката.

Първият сезон приключи с обещанието, че ще има и следващ, след което на раздяла всички се събраха и заедно изпяха "Оставаме" на Маргарита Хранова и Вили Кавалджиев, с което просълзиха публиката.

Любимците на зрителите дълго след шоуто раздаваха автографи и се снимаха с всеки, който ги помолеше за това.