Рафи спечели първият сезон на X Factor и от тогава не е слизал от сцената.

Къде прекарва времето си и какви са новите му проекти, певецът споделя в интервю:

- Рафи, ти си неоткриваем и напоследък си навсякъде! Как става това?
- Как да ти кажа!? Някак си успявам да разпределя времето така, че да успявам да огрея навсякъде. Като цяло гледам повече да се придвижвам към морето и колкото се може повече време да отделям там.

- Последния път, когато се чухме, беше на остров Света Анастасия!? Какво прави там?
- Ходих да разгледам, това си е най-новата атракция на Бургас. Това е едно уникално местенце, което преди години е било затвор. Имало е манастир, който в момента вече работи. Островът е много интересен, дори може да се пренощува там. Много време е било необитаемо. Този остров беше изоставен, но последната година Община Бургас вложи доста средства и го направи доста интересна туристическа дестинация. Доколкото разбрах даже кандидатства за най-новата туристическа дестинация. Една от причините да го разгледам, е, че скоро ще снимаме клип и мислим да ползваме острова.

- Разкажи за новите си проекти.
- Правя нови парчета, едното ще излезе съвсем скоро. То е фючъринг с Део, Лео и Играта. Песента е много интересна, с леко кубински привкус и се казва „Мистър Команданте”. Клипът вече го заснехме и очакваме скоро да излезе в ефир. След това ще пусна още няколко песни, които ще излязат през някакъв период от време.

- Започва Х Faktor 3. Какво ще посъветваш участниците?
- Както в момента се казва, това е единственото предаване, което изкарва истински звезди. Първото, което намира истински таланти. Така че, ако човек има истински талант, определено предаването ще го открие. Оттам нататък идва моментът, в който човекът да открие таланта в себе си. Всеки един от кандидатите, които са се записали за кастинги, трябва да бъде спокоен, когато излиза на сцена и да дава максималното от себе си. С много работа и усилия ще постигне успех, стига да има желание за това.

- Ти си морски човек. Имаш ли си любимо място, където обичаш да ходиш?
- Любимите ми места са дивата планина и необятното море. Това са двете места, където най-успявам да си почина и да релаксирам. На морето обичам да ходя на местенца, където почти няма хора. Обикновено отиваме с приятели да си изкараме целия ден.

- Какво мислиш за случващото се в държавата – потопи, банки, правителство?
- За потопите какво да кажа!? Те не зависят от нас, но каквото зависи, не беше направено явно. Може би това беше причината да има толкова жертви. Трябва всички да се впрегнем в усилието си и да направим така, че всичко тук да бъде малко по-добро. Политиците не искам даже и да ги споменавам, защото не заслужават. Идва време за промяна, но нека бъде в малко по-добър аспект промяната!