Фолк певицата Райна е подложила на истински рекет екипа на „Биг Брадър Ол Старс", преди да влезе в шоуто.

Тя първо върза тенекия и не дойде за живото предаване в понеделник, когато бяха представени всички останали съквартиранти, пише „Всеки ден". След това пък въртяла на шиш Нико Тупарев и го изнудвала за пари, съзнавайки ясно, че той няма време да търси друг човек, когото да вкара с риалитито на нейно място.

Поне 100 бона е гушнала Райна, за да влезе в шоуто, шушукат завистливо нейни колежки от попфолка. Певицата била поела ангажимент пред продуцентите на „Биг Брадър", с които се разбрала за доста по-скромна сума. Когато обаче дошло време за старта на „Ол Старс", решила, че парите са й малко.

„Аз ще изгубя два пъти повече, отколкото ми давате, само защото ще трябва да откажа някои от участията си", бил аргументът на Райна, който изтъкнала пред хората на Нико Тупарев. Въпреки това обаче продуцентът бил непреклонен и отказал да вдигне хонорара й.

Своенравната македонка се заинатила и обявила, че няма да влезе в къщата, докато не получи това, което иска. Разбира се, никой не повярвал на това до понеделник вечерта, когато екипът я чакал до последния момент, но тя така и не дошла.

„Целият вторник мина в преговори с Райна", разказаха хора от екипа. Още от сутринта певицата започнала да се пазари с продуцентите, настоявайки не само за голям хонорар, но и за включване на допълнителни клаузи в договора си. Тя преценила, че й се полага правото да я представят само в светлината, която й е изгодна.

„Щом можете да показвате Лияна само гримирана, мен пък няма да ме показвате, когато повишавам тон", категорична била Пилето от Сандански.

На всичкото отгоре изискала да я представят едва ли не като най-голямата звезда във формата.

Разговорът й с Нико Тупарев и неговите хора продължил до късно следобед, като никой не знаел дали ще постигнат споразумение. Продуцентът бил на ръба на силите си от нерви и яд, че му извиват ръцете, но в същото време нямало как да откаже да включи всички искания на Райна в нейния договор.

''Той и без това трудно събра 12 души, които да се навият да влязат в „Ол Старс", нямаше кога да търси човек, който да замести Райна", разказаха от „Биг Брадър".

В крайна сметка двамата си стиснали ръцете, а на Нико едва не му причерняло пред очите от сумата, с която трябва да се бръкне за фолкаджийката с претенции на примадона. Така или иначе обаче нямал избор.

Както вече писахме, самата Райна се обърна към своите почитатели с прочувствено писмо, в което им обяснява: „Не влизам, за да създавам „прекрасни" впечатления за себе си, нито за да променям нечии негативни нагласи спрямо мен или фолка. Няма да рева безпричинно, за да предизвиквам симпатиите нечии, защото и това не е типично за мен, колкото и печеливша стратегия да се оказва в редица такива формати вече години наред. Вероятно хората обичат „слабите", знам ли, аз не съм от тях".