Тя щеше да бъде и „най-скучната” откъм клюки звезда за пресата, ако не бяха се разделили с Коцето. Междувременно се разчу, че бившият й дуетен и интимен партньор май се е сгодил, а тя разпуска в Тайланд заедно със Светльо.

Кое от всичко това е истина, Райна отговори единствено пред репортер на вестник “Женски Тайни”.

- Райна, след снимките на видеоклипа към "Ще ти говоря за любов" замина за Тайланд. Защо предприе това пътуване, с кого беше там и как прекара?

- Това беше дълго планирано, чакано и много желано от мен пътуване до екзотичния остров Пукет. Прекарах 12 дни там, 3 от които в Бангкок. Беше най-хубавото пътешествие, което съм изживяла досега. Научих много и видях невероятно красиви неща.

- Кажи нещо повече за това защо се разделихте с Коцето и невъзвратима ли е всъщност вашата раздяла? Някои колеги пишат, че си правите напук и че никой от вас двамата не може да замени другия с който и да е нов партньор..

- За мен няма връщане назад. Взех това решение и то е последно! Вече имам нов живот и той ми харесва. Всеки разбира любовта по неговия си начин, а начинът, по който Коцето я разбира, е твърде различен от моя.

- Раздялата ви плод на натрупване от разочарования ли беше, или масло в огъня наля изневиделица появилата се песен с Преслава, която планирахте да запишете заедно?

- О, не! Дуетът им няма нищо общо с раздялата ни. Той стана доста след раздялата ни. Причината я обясних: различни гледни точки, лъжи... Любов без доверие не се гради.

- За толкова дълъг съвместен живот - и като влюбени, и на сцената, смяташ ли, че познаваш Коцето добре?

- Познавам го повече от добре, но защо да говоря за човек, с когото нямам повече отношения? Оставих това в миналото си.

- Наблюдавах те на наградите на “Нов фолк”. Изглеждаше спокойна, уравновесена... Във “ВИП денс” спечели сърцата на всички с чара си. Какво обаче те правеше толкова избухлива във "ВИП брадър"?

- Интересен въпрос. Малко хора се запитаха тогава защо се държа така без причина? Просто причините бяха спестени на зрителите. На продуцентите им беше по-удобно да бъда представена в тази светлина. Бях част от една игра, в която за съжаление ме въвлече човекът, който ме обичаше.

А аз просто не съм добър играч. Не познавах до онзи момент и Коцето като такъв. „ВИП денс” беше съвсем друго нещо. Там се оценяваха качествата, талантът, а не позата, лицемерието и успешното манипулиране. „ВИП брадър” е шоу, в което всеки се стреми да играе ролята, която зрителите биха харесали. А мен ме интересуваше само Коцето тогава. Страдах от начина, по който ме изманипулира и ме остави да страдам. Беше сляп за сълзите ми. Това ме вадеше от равновесие и контрол. Чувствах се сама! „ВИП денс” си беше моето шоу, бях в свои води, имах подкрепа и личният ми свят не беше заложен на карта.

- „Македонско девойче” ли си по характер? Не смяташ ли, че си малко авторитарна и че на всеки мъж до теб - такава, каквато си - красива и властна, ще му бъде трудно?

- Всъщност е странно, че отстрани изглежда така, при положение, че е точно обратното. Властна не съм в никакъв случай, но принципна - много. Аз съм жена с характер, собствено мнение и цели, и се стремя към чисти отношения, а не такива, основани на базата на интереси, лъжа и лицемерие. Няма компромис в подобен случай.

- Има ли мъж до теб в момента? Светльо?

- Няма нужда да парадирам с личния си живот и да убеждавам хората колко съм влюбена, щастлива и прочее и да привличам скандали. Нямам нужда от този вид евтина реклама.

- Говори се за някакъв годежен пръстен, който сте си разменили със Светльо...

- Любовта не изисква годежен пръстен, тя е себеотдаване. За любовта не е нужно да се говори, тя се усеща, когато я има. При влюбените и във въздуха около тях можеш да я усетиш.

- Очевидно не искаш “да ми говориш за любов”, както се пее в новия ти хит със Стефан Митров. Кажи какво следваш?

- Психология. През септември ще започна 3-та година. Уча интензивно английски и гръцки език. Имам амбицията да уча и италиански, но по-нататък в следването ми. Интересни ми са лекциите по основи на психологията, психология на личността, психология на развитието, но експерименталният дизайн и статистиката са ми много трудни. Успявам, защото имам мотивацията, вдъхновението и желанието.

- Наскоро една ясновидка каза чрез вестника ни, че имаш направена магия да се разделяш с мъжете...

- Не вярвам в магии. Може да има отрицателно насочени енергии, но злото стига онзи, който го изпраща. Ако мислиш зло, сам страдаш от него. Господ е с мен.

- Разкажи нещо за семейството си...

- Имам брат, 4 години по-малък от мен, голям красавец и голям естет. Като кака си /смях – б.а./. Има много фенки. Две от бившите му гаджета са ми приятелки, даже съм ги снимала в мои клипове - и двете са красавици. Вчера брат ми звъни и ми казва: „Како, имам си нова приятелка!” – и праща снимка. Стана ми смешно: „И нея ли трябва да снимам в клип?” Брат ми винаги е бил по-глезен от нашите. Сигурно затова не ме ревнува, както става обикновено между братя и сестри.

- Добра домакиня ли си? Готвиш ли вкъщи?

- Напоследък все повече. Готвя си пиле с картофи, пиле с ориз, картофена супа, кексчета, питки… Старая се.

- Пазиш ли диети?

- Не ми се отдава.

- Имаш ли пластични операции?

- Имам положително отношение към себе си.

- Имаш ли си приятелки от фолка?

- Не, защото не обичам лицемерието. Нито имаме общи теми, нито общи интереси. Само музиката ни свързва. В жанра има ненужна парадщина, приятелството отсъства.

- Научих, че залесяваш доброволно някаква градинка?

- Втора година се мъча да го засадя с дръвчета, но ми ги чупят, режат... Никой не се интересува, че вървим през мръсни и обезлесени паркове. А аз съм човек, когото красотата наоколо го вълнува.

източник: в. 'Женски тайни"