Както вече писахме, при голям интерес преминаха първите концерти на Райна в Сиатъл и Лас Вегас.

Повече от три часа българската общност зад Океана се забавлява от сърце и горещо аплодира звездата на телевизия "Планета", съобщават от музикалната медия, пише signal.bg.

"Аз бях много предубедена и дълги години не откликвах на покани, защото някак си не я обичах тази държава. Първото място, на което стъпих в САЩ, беше Сиатъл и първото нещо, което си помислих, бе: Как е възможно да съм имала толкова погрешна представа за нещата. Засега успях да видя само Сиатъл и Лас Вегас. От малкото, което съм видяла, съм очарована и вече съжалявам, че по-рано не съм откликвала на подобен род покани" - казва певицата в интервю пред bg-voice.com.

Докато тече турнето на Райна в Америка, у нас певицата бе удостоена със статуетка "Фолклорен албум на годината" от телевизия "Планета" за диска й "Македонско девойче".

"Рядко е попфолк певица да вземе награда за такъв албум, защото народните певици си пазят територията и бълват албуми. Но аз съм от този край и македонската музика си ми идва отвътре и не представлява някакво усилие за мен да я пея. Аз не пея нещо, което не ми харесва. Докато в попфолка трябва да се съобразяваш малко или много с комерсиалните течения, а невинаги това, което е актуално във фолка, е добро" - обяснява Райна.

Тя не крие, че дори да има желание да излезе от амплоато си на попфолк певица и да записва друг стил песни, публиката няма да приеме този различен образ.

"Ако се прави нещо такова, то трябва да е изцяло различно. Но е много трудно да излезеш от амплоато на попфолк певица. Пазарът в България в момента налага точно попфолк звученето. Всеки опит да си различен и да си встрани някак си се оказва много дръзко решение, което няма този ефект, който би ми се искало да има" - споделя изпълнителката.