Фолкпевицата Райна водила коте, спасено от улицата, на уроците си по испански език по време на двумесечния си престой в Куба.

„Криех го в апартамента, в който живеех в столицата Хавана, тъй като животните не бяха позволени. Затова то идваше с мен и на курсовете, и на плажа”, обясни изпълнителката на „Принцеса” пред „Планета тв”.

След като го видяла захвърлено с едва доловим пулс, тя завела котето на ветеринар. Той обаче не дал добри прогнози.

„Почти го бяха отписали. В крайна сметка обаче оцеля. Сега то си живее щастливо в Хавана, тъй като успях да му намеря стопанка. Исках да го взема със себе си, но беше прекалено малко, за да му се бие ваксината”, допълни още Райна.

Тя замина за Куба в началото на годината, за да проведе интензивен курс по испански в частно училище.

„Преподавателите се бяха постарали да ни е интересно. Говорихме на всякакви теми – разказаха ни за местните обичаи, кухня, култура. Говорихме и за психология. Всичко това, разбира се, ставаше на испански. Дори извън уроците ни препоръчваха да общуваме единствено на испански”, сподели певицата.

Свободното си време в горещата страна тя уплътнявала с танци. Посещавала курсове по афрорумба, към която се зарича да се върне и при следващото си посещение в Куба. „Интересното е, че там ядях страшно много. Не само плодове, но и индустриални количества шоколад, хляб и масло. Въпреки това обаче отслабнах, защото продуктите там са истински”, разказва за пътешествието си още звездата.