Ралица Паскалева показа на невръстния си син Максим Панагюрското златно съкровище, въпреки че той е едва на няколко месеца и със сигурност не разбира нито значението му, нито историческата му стойност. Половинката на волейболния ни национал Теодоров Салпаров заведе мъника в историческия музей в гр. Панагюрище и пробва да предаде урок по патриотизъм на останалите българи, но допусна сериозни правописни грешки в поста си в инстаграм..



“Максим се запозна с Панагюрското златно съкровище. Както виждате е искрено възхитен! Музеят беше почти празен и освен нас, другите посетители бяха чужденци. Оригиналното съкровище се съхранява в столицата и пътува често по света, защото интересът към нашите исторически ценности е по-голям в чужбина от колкото у нас. Това силно ме натъжава. Все пак, ако някой още не е виждал една от най-голямите ни исторически гордости - Историческият музей в гр.Панагюрище ви очаква!”, написа Ралица в социалните мрежи. Ние сме дължи на й обърнем внимание, че думата е "големи", а не "голЯми", нищо че в Русе, откъдето е родом звездата от "Откраднат живот", често произнасят неправилно думата. Оставяме настрана липсата на запетая пред думата "отколкото", която пък се пише слято.

Приветстваме опитите на младата майка да запознае първото си дете с българската история от ранна детска възраст, както и желанието й да е през 5 минути в социалните мрежи с нови постове. Не можем да не отбележим, че актрисата е доста по-грамотна от доста свои колеги и за нея не е тайна дори пълният член, но се надяваме след обикалянето на исторически забележителности да отдели и известно време на правописния речник.