Благотворителен футболен мач ще е един от акцентите на най-големия бирен фестивал у нас - Varna Oktoberfest, който ще се проведе от 28 септември до 7 октомври включително в парка на “Аспарухово” в морската ни столица. Инициативата е в подкрепа на деца с нарушено зрение.

За каузата организаторите обединяват в отбор рапърите от Скандау - Тото и Лъчо, Спенс, Монти, Лео и Играта. Към тях ще се присъедини и Станислав Райчев, който спечели “Мастър шеф”, информира New Lance Communication. Колорит на отбора ще придаде риалити звездата Миро Георгиев, спечелил един от първите сезони на “Биг Брадър”. Представителите на шоубизнеса ще играят като Отбор на сърцето. Те ще се изправят в мач срещу ветераните от ПФК Спартак (Варна) в лицето на Стефан Калименов, Георги Мирчев, Николай Ишков, Димитър Трендафилов, Енгибар Енгибаров, Бойко Каменов, Георги Арнаудов, Мартин Зафиров и Евгени Балев.

Каузата, която фестивала подкрепя тази година е в помощ на Специално училище за ученици с нарушено зрение проф. Д-р Иван Шишманов в кв. Аспарухово. Децата имат нужда от нови инструменти за класовете по музикална терапия, която е изключително важна и полезна част от програмата в училището. Край игрището ще бъдат разположени кутии за дарения.

Varna Oktoberfest ще подкрепи и още една инициатива - "Аз вярвам и помагам с пластмасови капачки". Кампанията съществува от 3 години и е насочена към закупуването на скъпоструваща и животоспасяваща апаратура за новородени бебета, необходима на две варненски болници. Средствата се събират от рециклирането на капачки. Затова ако по време на Varna Oktoberfest консумирате продукт с пластмасова капачка, ще можете да я предадете за целите на каузата в обособен за целта кът.

Родното копие на един от най-популярните немски фестивали, е сред коментираните предстоящи събития у нас. Специален гост ще е световният хип-хоп дует Down Low. Хитовете му Johnny B и Moonlight са сред емблематичните за 90-те години, като и днес са сред ротираните парчета на всички ретро партита. На сцената в парка „Аспарухово“ те ще се появят на 29 септември. Ден по-рано купона ще подгреят подобаващо Лео, Играта и Спенс. На 30 септември саунда ще разнообрази бандата La Migra, зад която стои колоритния изпълнител Стоян Роянов Я-Я. В следващите дни гостите на бирения фест ги очакват още незабравими вечери, като например тази с гръцка музика под съпровода на DJ Mitakis. Очаквайте още Echoo (Balkan Samba), Lyrex, Action & Fire (rock). На 5 октомври сцената ще окупира Буги Барабата и Бараби блус бенд. Дуетът Монти и Петя Алекса пък ще заковат хитовете си в последната вечер на Varna Oktoberfest. Работното време на фестивала е от 14 до 22 ч., а в събота и неделя от 10 до 23 часа. Входът е свободен.
Всички участници ще отседнат в хотел “Черно море”, който е сред основните партньори на събитието.