Рапърът Диньо Господинов, който се подвизава с псевдонима Din-Yo представи не новото си парче, а своя художествена творба,  посветена на пандемията.

На въпроса „Kак коронавирусът го е вдъхновил?“, отговаря по следния начин: „В никакъв случай не ме е вдъхновил, а просто се появи най-безцеремонно през смартфона, телевизора и лаптопа и нямам никаква представа кога ще благоволи да си тръгне. Мисля, че по-скоро той бе вдъхновен от мен и в резултат избра да се разкрие върху платното ми. Всяко творение е един времеви отпечатък", обяснява той. "Коронавирусът носи най-скъпият ресурс на своя създател, неговото лично персонално време. Така и картината е парче от моя живот, прекаран между четири стени под угрозата от зараза", допълва той.

Рисуването е дълбоко интимен акт, но сега всички ние поотделно споделяме едно и също време на изолация, смята изпълнителя от Нова Загора. Тази картина изобразява нашето време в рамките на карантината. "Да, това е лицето на коронавирус ,една симбиоза от тревоги и страхове, но същевременно съдържа доза комични ситуации и смехотворни образи, които също съпътстват пандемията.Там са нашите рогати, зъбати и ухилени мисли,просто трябва да се вгледате внимателно за да ги откриете и познаете“, казва още хип-хопъра.

Господинов е родом от Нова Загора и от години е посветен на изкуствата. Занимава се с музика почти 10 години. Пише песни от тийнейджър, автор е на редица текстове изпълнявани в поредица музикални събития. Заедно с джаз певицата Марина Драгомирецкая са финалисти на конкурса „Златен Арлекин“, има редица клубни участия с група Ehoo и в дует с народната певица Милена Караджова. Заедно с Марина Драгомирецкая записват в дует . След парчето “Всеки миг”, в което взимат участие Део, Лео, Играта и Марина, Din-Yo става част от изпълнителите включени в турнето Coca-Cola Happy Energy Tour.

„Рисувам от съвсем невръстно хлапе. През годините, не съм преставал да изкарвам наяве всички онези образи, които съм откривал и са ме вълнували по някакъв начин. Използвал съм дърво, метал, восък, кабел, фолио и нямам любимо изразно средство. На платно рисувам от 2016 г. По-подобие на старите майстори, които за да подсигурят здравина на строежа са вграждали в основите човешка сянка, твореца оставя своята сянка в творението си.“, споделя Господинов.

Пресичайки пешеходна пътека в центъра на София, се сблъсква челно с лек автомобил. Това го кара да преосмисли начина на живот, който води и нещата, които го правят щастлив. От този ден рисува при всеки удобен случай. „Светът се радва на изобилие от хора, които твърдят, че могат да ви научат на правилен живот. В тази връзка, не искам да ставам един от тях, но истината е, че за да съчетая изброените занимания и някои, които не са споменати, аз следвам правила. Прилагам моя версия на методът „Кайзен” и график с цели, който спазвам относително стриктно“, разказва Диньо.

Дели ежедневието си на изкуство и точни науки: „Едната част е света на прагматиците, които стриктно и последователно крачат през своето време, другата е на хората на изкуството, на съграждащите, на разпилените в своите мисли и мигове. Сигурно звучи шизофренично, но с годините съм се научил не само умело да ги съвместявам, но и да използвам най-доброто от тези два свята“.