Мира стана жертва на хакерска атака през изминалия уикенд. Личният профил във Facebook на певицата от ефира на Фен ТВ беше хакнат и цялата налична информация в него – изтрита.

„Много се разтроих – всичко знаем Facebook колко голяма част от живота ни заема вече – в профила си имах приятели, с които не мога да поддържам контакт по друг начин, защото живеят в чужбина. Имах снимки, спомени с колеги от участия, от срещи с фенове, от лични преживявания. Все едно взеха нещо от мен.“ – разказва Мира.

Първоначално изпълнителката от каталога на Диапазон Рекърдс помислила, че атаката е случайна и решила да си направи нов профил. Няколко часа по-късно обаче процедурата се повтаря – профилът е хакнат и закрит. Това кара Мира да се замисли, че тези действия са на лична основа. Единствената връзка на изпълнителката с Facebook остава официалната ѝ страница Mira (Official) и профилът Mira Nedyalkova Kostova, който се поддържа от фенове на певицата. Точно с тях се свързва самата тя, за да търси съдействие.

„Оказа се, че профилите ми са хакнати от един и същи човек, който се представя като Колев Иван в социалната мрежа. Същият ми писа в профила Mira Nedyalkova Kostova и ме заплаши, че ако не му дам личния си номер, ще хакне и страницата ми, и този профил. Аз категорично отказах – няма да позволя някой да ме изнудва.“ – разказва Мира.

В официалната си страница Mira (Official) певицата пусна пост, в който посочва профила на човека, който се опитва да я изнудва и помоли феновете си да го докладват за злоупотреба. В лични съобщения много от последователите на Мира изразиха подкрепата си към нея и ѝ пожелаха скоро този проблем да се разреши.

„Аз съм публична личност. Каквото и да се опита да направи този човек, ще има реакция. Но не искам да си помислям какво щеше да е, ако на мое място беше някое друго момиче.“ – добавя изпълнителката от каталога на Диапазон Рекърдс.

Ако тормозът продължи, Мира ще се обърне към Facebook и полицията. Целият случай повдига темата за личните ни данни и какво и доколко трябва да споделяме в социалните мрежи и дали наистина сме защитени от подобни атаки.