След успеха на първата изложба-пърформънс на Ники Сотиров и балет „Арабеск” съвместно с галерия „Юзина” за втори път ще се осъществи проекта „Разчупването на маските“ на 17 декември от 20:00 часа.

Пърформънс-спектакълът има благотворителна цел и ще подкрепи каузата на УНИЦЕФ България – ПОДАРИ приемно СЕМЕЙСТВО НА ЕДНО ДЕТЕ. За да придобие събитието по-мащабна реализация, този път актьорът Ники Сотиров кани за свои съмишленици двамата съвременни художника Станислава Стоянова и Деян Вълков, които ще предоставят свои картини за изложбата в контекста на темата.

*Моменти от първата изложба пърформънс на Ники Сотиров и балет „Арабеск” съвместно с галерия „Юзина” през май 2012 г. (Снимки:галерия „Юзина” )

Спектакълът включва няколко жанра в изкуството – танц, спектакъл, изложба, пърформънс и пантомима. Идеята отразява водещата световна тенденция в изкуството  – арт синтез.

*Картина на Ники Сотиров, цикъл „Избор” (Снимка: Личен архив)

Галерия „Юзина” се присъединява към усилията на Дядо Коледа и УНИЦЕФ да достигнат до децата, които тази година няма да си пожелаят играчки от белобрадия старец, а семейство, грижа и възможност да ходят на училище.

Картина на Деян Вълков, цикъл „Париж” (Снимка: Личен архив)

Картина на Станислава Стоянова, цикъл „Ловец на звезди” (Снимка: Личен архив)