Косата "омбре" се дефинира като цвят, който прелива от тъмно към светло или в обратния ред, като преходът е съвсем плавен.

Ефектът на изсветляваща коса, «целуната» от слънцето, беше сред най-желаните процедури за нюансиране, като успя да се задържи няколко сезона наред. Днес любимият омбре ефект отново намира място в косите, но този път - като още по-секси и категоричен акцент, положен от неоновите краски по връхчетата на косата, които фино изсветляват и преливат в по-меките си подтонове.

Новият тренд ни хвърля в свежа заигравка с младостта и дръзкото себеизразяване, но не е запазена територия само за модните последователки – с прикачването на няколко реда ярки треси към косата, всеки би могъл да се преобрази за специален случай, да бъде впечатляващ, без да поема рискове дали ще се възприеме за дълго.

Въпреки че този тренд се налага преди всичко във визиите за пролетта и лятото, смятам, че ще намери място и през есенно-зимния сезон; залози за него направиха и диктаторите от Prada в ревюто си за 2013 година.

Така че, ако сте в размисли за пролетна промяна и искате да подчертаете индивидуалността си, не пропускайте да опитате от ексцентричния омбре ефект в палитра от вибриращи сочни цветове, но не забравяйте -избирате един единствен цвят-акцент, който да прелива в базовия; всеки следващ е излишен и би изглеждал гротескно. Бих препоръчал следните комбинации: руса коса с преливане на розов ili син акцентиращ цвят, кестенявата – със син,рус и медено златист.

Източник: