Венета Райкова пощуря от горещи коментари, които се развихриха на страницата й във Facebook. Достойнството на тв водещата беше накърнено от оспорването на рейтинга на предаването й.

"Приятели рева от кеф! Мега огромен успех снощи за Горещо! Гледам рейтинга и не вярвам на очите си!! Сядам да изпия една ракия!", това написа водещата ден след излъчването на "Горещо" миналата събота.

Позицията й обаче беше оспорвана, като пръв поде темата дизайнера и гримьор Валентин Кулагин. Според изказването му в момента в България няма как да се изчисли правдоподобно зрителски рейтинг. Ядосана от изтъкнатия факт, Райкова на минутата изтрила коментара и блокирала ексцентричния стилист, както и хората, които харесали или копирали мнението му, пише lifestyle.bg.

Валентин Кулагин обаче продължи темата на собствения си профил във Facebook, където нарича Венета - Минета Райкова. В своите публикации той определя фигурата на водещата като "бременна хлебарка", "сомалийче" и "тюлен, който се чипка в басейна на блока".

Гардеробът й пък бил евтин и на бартер, а очилата, с които блондинката летувала няколко поредни сезона били от доста стара колекция. В професионален аспект Кулагин я представя като нискоквалифицирана и неграмотна, самопровъзгласила се за водеща жена, която постоянно пише тъпизми с правописни грешки в социалната мрежа.

"Много се радвам, че ме е блокирала, защото сега няма да ми излизат безкрайните й публикации и снимки от плажуването пред блока, както и снимки на блюдата с вечерята й, в детайли. Този отчаян акт показва единствено, че се страхува да влезе в открит диалог с мен и е неспособна да репликира", коментира ексцентричния стилист във Facebook.

"Истината е, че няма ефективно действаща система за пийпълометрия в България и гръмките реплики за висок рейтинг, са само прах в очите на хората. Пословичните измислици за високият й рейтинг, които Райкова сама лансира и незнайните начини по които го определя, трябва да престанат!', по този начин Кулагин контрира честите хвалби на Венета Райкова, че чупи всички рекорди по рейтинг.

Други потребители на социалната мрежа пък определят бившата "Мини-Мис", като: "учудена мумия", "солта на земята", "причинителка на хипертония", "самопровъзгласила се журналистка".

Разярените фейсбукери се оплакаха на стената на Кулагин, че водещата триела всички коментари, които са различни от комплимент или представляват критика към нея или предаването й, и така създавала изкуствено впечатление, че е много харесвана.