Следователи от американските здравни служби разкрили мистерията около смъртта на актрисата Британи Мърфи и съпруга й Саймън Монджак. Звездата от филма Love And Other Disasters почина на 20 декември миналата година, а мъжът й – само пет месеца след нея.

Тогава специалистите, разследващи смъртта на холивудската двойка, обявиха, че фаталният край на Британи и Саймън е настъпил при много сходни обстоятелства. За основна причина полицията посочи пневмонията, от която страдаха приживе актрисата и сценаристът, както и фактът, че блондинката злоупотребяваше с обезболяващите лекарства.

Според новия доклад на следователите обаче, основна вина за смъртта на Британи Мърфи и на Саймън Монджак има плесента, открита в дома им. „Този тип плесен, който намерихме в къщата, поразява дихателната система. Много вероятно е точно той да се е оказал решаващият фактор, който е станал причина за нещастния инцидент с двойката“, заявил говорител на властите.

„Плесента поразява милиони хора всяка година. Симптомите на натравянето с нея варират от обрив и настинка до увреждане на нервната система и накрая смърт. Възможно е в дома ви да има плесен, но вие да не я виждате – може да се развие например на гърба на тапетите или под килима ви. Точно това я прави толкова опасна“, допълнил говорителят на следователите.

източник: "Блясък"