Ново убийство в сръбско-българската нарковойна, завлякла в гроба мъжа на Наталия Гуркова - Джордже Михалевич, разтърси ЮАР. След серията разстрели на сръбски мафиоти жертва този път става бившата футболна звезда Марк Батчелор.
Той е гръмнат посред бял ден в центъра на Йоханесбург. След края на спортната му кариера името на легендарния защитник никога не е свързвано с незаконни дейности, твърдят местни медии.

Подробности за нелегалната дейност на Батчелор започват да излизат едва след екзекуцията му в края на миналата година. Според вестници в Южна Африка екзекуцията на спортиста удивително прилича на тази на съпруга на Гуркова Джордже Михалевич. И двамата са гръмнати в автомобилите си. Батчелор и Михалевич, които се оказват и ортаци, са проследени от килърите на мотори. В момент, когато автомобилите им спират на червен светофар, следва канонада от куршуми.

В случая с Марк Батчелор двамата убийци изпразват по един пълнител в автомобила. Седем от куршумите попадат в тялото на футболиста и той умира на място. Свидетел на зловещата случка става градинарят му, който се вози на задната седалка. Мъжът не е засегнат и след това дава показания пред ченгетата. Според медии в Южна Африка разказът му не дава много информация, защото убийците са били с каски, а ползваните мотори крадени.

При последвалата суматоха частен детектив се приближава до колата и прибира мобилния телефон на Батчелор. Ден по-късно крадецът е задържан от ченгетата, но повечето от данните в телефона вече са изтрити. От малкото останали улики става ясно, че футболистът е близък със сръбски мафиоти от Земунския клан, заселили се в Йоханесбург. Част от бандата им е и убитият през 2018 г. съпруг на Гуркова Джордже Михалевич, който от години върти бизнес с диаманти в ЮАР.

Покрай легалната си търговия Михалевич успява да пласира и крадени скъпоценни камъни, осигурени от чешкия мафиот Радован Крейчир, твърдят местни издания. Отделно сделките на Джордже са използвани и за препиране на наркопечалбите от хора на Земунския клан, разкри в свое разследване сръбският в. "Курир".

източник: България днес

снимка инстаграм наталия гуркова