Неназован източник приписа на Жени Калканджиева борч за салона й в столичен мол в жълт седмичник. “Пълна лъжа. Не съм очаквала дългогодишен партньор да ме подложи на медийно правораздаване, особено пък без да има основание”, коментира шестата по хубост в света. “Нито са ни спрели тока, нито сме затворили салона”, уточни бизнесдамата.

Сагата на Жени със столичния мол, от който в момента наемателите извършват масово бягство, започва преди пет години. Всичко върви чудесно до момента, в който заради кризата собствениците вкарват нейл-бар – сергийка за маникюр точно пред салона на Жени.
Нито я уведомяват, нито пък се замислят, че прецакват бизнеса на един от основните си наематели. Според наши източници наемът на салона на Калканджиева е 13 000 лева. Което прави към 900 000 лева за всичките години, които е в търговския център. Ако някой реши да напусне преждевременно пък, трябва да извади накуп 6 наема.

Според момичетата от салона на Жени, цяла година трябвала на Калканджиева, за да убеди хазяите, че са постъпили нелоялно и трябва да преместят нейл-бара. Те го направили, но с броени метри. Така вече 2 години самият мол поддържа нелоялна конкуренция на основен наемател, което е извън всякакви правила.

Собствениците дори и не помисляли да свалят наемите, въпреки че потокът в Сити центъра не е и наполовина от този, който имаше според оценките на работещите там. Това са предположения, тъй като собствениците не благоволявали да дават справки по месеци на прескъпо плащащите си наематели.


Молът няма и реклама, за разлика от конкурентите си, които залагат на масирани печатни, интернет и билборд кампании, на продукт плейсмънт в сериали и други тв предавания.

В резултат на това много от престижните марки, огромни магазини  и доста други вече избягаха от първия у нас мол.
Това станало, след като наемателите свикали събрание и представили исканията си пред собствениците, а те изобщо не си мръднали пръста и отказали да се съобразят с волята на онези, които им пълнят магазина и банковите сметки, пише slava.bg.

Големият удар за потока от хора обаче било оттеглянето на киното от шопинг центъра, тъй като беше последният голям магнит за хората с многото си зали и удобната локация. След него вече се вдигнали на бунт и ресторантите в мола. Най-големият и най-престижният от тях предстои да си тръгне съвсем скоро, шушукат из мола, останалите са на път.