Рене Зелуетър е поела почти изцяло финансовите разходи на приятеля си Дойл Брамхол II.

Понеже няма свое жилище, той се е нанесъл при 48-годишната актриса, която освен това поема вноските по кредитните му карти – около 4-5 000 долара месечно. Платила е и стари негови задължения от 2015 година, които възлизат на 60 000 долара.

И ако се чудите защо го прави и защо музикантът не си плаща сам сметките, то причината е тежка съдебни битка покрай развода с бившата му съпруга. Рене и Дойл са заедно от пет години, а две години преди това той се разделя със съпругата си Сюзан Мелвой, от която има две дъщери.

Разводът на Дойл и Сюзан продължава доста години и в момента се решава месечната издръжка, която той трябва да плаща на бившата си половинка и децата им. Поради тази причина в съда са постъпили и сведения за средствата, които Рене плаща на Дойл, като бившата му половинка иска издръжката да е по-голяма именно, защото той има толкова богата приятелка в момента и може да си позволи по-сериозна сума. Съдът обаче е решил, че финансовото състояние на Рене Зелуегър и колко плаща на Дойл няма да се вземат предвид.