Заради радикално променената си външност Рене Зелуегър няма да играе в третата част на поредицата “Бриджит Джоунс”, която я направи известна в цял свят, съобщи в. “Мирър”.

Филмовите продуценти се опасявали, че неочакваната и шокираща смяна на външния ѝ вид ще отблъсне зрителите.

Не защото звездата е погрозняла - напротив, някои я намират дори за по-привлекателна, а защото вече не прилича на себе си Говори се, че най-вероятно ролята ще бъде поверена на Рийз Уидърспун, на която босовете в Холивуд смятали да предложат 25 млн., за да качи необходимите килограми.



45-годишната Рене се появи за първи път в новия си вид на 20 октомври на светско събитие, организирано от списание “Ел”, и всички ахнаха:

“Това наистина ли е тя?” До такава степен цялостното ѝ излъчване бе различно. Някои издания дори я нарекоха “обезобразена”.

Най-поразяващата разлика бе във формата на очите ѝ. Според американския пластичен хирург Дейвид Алеси намесата е направила леко присвитите ѝ очи по-големи, а клепачите “по-леки” чрез т.нар. блефаропластика. Експертите смятат, че актрисата си е направила корекции и на бузите, както вероятно и лифтинг на лицето.

Веднага след обяснението какво е променила се заредиха и предположения защо го е направила.

Според скандинавския експерт Едуард Дътън тя се е подложила на естетична хирургия, за да изглежда “по-малко норвежка”. Нещо повече, професорът от университета в Улу, Финландия, заяви, че актрисата проявява синдрома “Майкъл Джексън”.

Ученият смята, че знаменитата блондинка проявява същите психически смущения като покойния Крал на попа, който избели лицето си, за да се отдалечи от корените си.