Председателят на асоциация "Докосни дъгата" д-р Денислава Ангелова и олимпийската ни медалистка по художествена гимнастика Ренета Камберова посетиха с. Цапари, Битоля, в Република Македония на Архангелова задушница, като част от родната делегация. На българското военно гробище край селото за поредна година се проведе възпоменателен ритуал с отдаване на почит към загиналите нашенски войници и офицери по време на Първата световна война.



В църквата "Св. Георги", в чийто двор се намират единствените запазени седем паметника на загинали български офицери, бе отслужена панихида. От името на българската делегация д-р Денислава Ангелова и Ренета Камберова засвидетелстваха уважението си с дар за храма – икона на Св. Георги, която бе приета с голямо удовлетворение.

Любопитна бе срещата между военният аташе на Великобритания подп. Андрю Лейтън и Рени Камберова. Той успя да разпознае успешната ни спортистка и дори я помоли за автограф, след което последва емоционален разговор помежду им, от който стана ясно, че дъщерите на британеца са гимнастички в Англия и са почитателки на българските златни момичета.

Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова много скоро ще дадат старт на съвместен национален спортно-образователен проект - "Мисия Спорт На Любимите Герои". като на този етап е ясно, че иновативната им спортна кампания ще тръгне от Плевен и Пазарджик и ще е насочена към най-малките.