- Казваш, че за теб семейството е на първи план, след това е кариерата. Това ли е твоята рецепта за щастие?

- Моята рецепта за щастие е доверието, което двама души трябва да си имат. Както в моя случай – нито аз ограничавам партньора си, нито той мен. Борис не ми налага ограничения за това, което искам да постигна в кариерата си, нито ме ревнува от почитателите. Когато се съчетават и балансират работата и семейството, нещата се получават. Това е рецептата за щастие.

- Ти си секси, пищна и красива жена. Какво мислиш за слаботелесните манекенки, които налагат един малко изкривен идеал за хубост в днешно време?

- Все по-често виждаме и чуваме за случаи на заболели и починали от анорексия момичета – това е страшна болест, която може да „зарази“ всяка млада красавица. Погрешно е да се налага този модел за хубост. Да си слаб, не винаги означава, че си хубав. Много по-важно е да си чаровен и да притежаваш още куп други качества. Това, че младите подражават на слабите манекенки и певици, не е добре. Не смятам, че те са еталон за хубост. Най-добрият начин е всяко младо момиче да поддържа фигурата си с фитнес или друг спорт, вместо да гладува или да спазва диети.

- Една от последните ти песни е „Фатална любов”, има ли такава в живота ти?

- Имала съм фатална или по-точно невъзможна любов. Моите преживелици са все от този тип нещастни любови, но за мен отдавна са само един отминал спомен. Сега се радвам на най-голямата си, истинска и споделена любов.

- Скоро ще празнуваш рожден ден. Криеш ли годините си от феновете?

- Не, не ги крия. Още повече се гордея с начина, по който изглеждам, без никакви корекции по лицето си – нямам бръчки, а за 43-годишна жена смятам, че изглеждам доста по-добре от някои по-млади дами. Прави ми впечатление, че всеки, който ме види на живо, и дори мои колежки се възхищават от начина, по който изглеждам. Аз пък им казвам, че това се дължи на факта, че съм щастлива както със семейството си, така и с това, което съм постигнала в кариерата си.

- Какво те изненадва приятно напоследък в шоубизнеса у нас?

- Нищо не ме изненадва приятно. Има само шоу, прелива се от пусто в празно. За да искаш да изпееш дадена песен или да направиш клип, трябва да дадеш луди пари, а, от друга страна, не се изкарват пари, за да си възвърнеш инвестицията. Това, че се печели много от попфолка или от поп музиката, е мит. Има продуценти, които взимат солидните суми. Една песен и един хит може да те издържат цял живот, ако си в чужбина, а у нас... те дават единствено по телевизията и лицето ти става известно. Шоубизнесът тук не е никакъв бизнес, но въпреки това сега ми предстои издаването на албум с моите продуценти от Diapason Records.Надявам се, че събраните песни ще се харесат на повече хора, защото те са разнообразни, с хубави текстове и аранжименти. Това ще бъде моят летен подарък за всички, които харесват качествената музика и обичат попфолка.

- Защо, когато в България някой успее, другите винаги казват: А, ама той е с връзки! Вярваш ли в таланта?

- В последно време няма значение с връзки ли си или не, важното е да си платежоспособен. За съжаление така всеки, който има пари, може да стане популярен и известен. Наистина не се обръща внимание на таланта, а само на това кой колко пари има. Но когато някой наистина има качества, аз винаги го забелязвам и се опитвам да помогна на всички млади изпълнители. В България няма хора, които да те „направят“ звезда, както е в чужбина. Знаменитости като Бритни Спиърс, Кристина Агилера, Джъстин Бийбър още от малки са подготвяни в специални училища за бъдещата им кариера. У нас има много таланти, но няма възможност, сцена и бъдеще за музиката им.

- На какво държиш най-много като професионалист - на фотосесиите, музиката, текста?

- Днес младите певици обръщат по-малко внимание на текстовете – аз съм малко старомодна и продължавам да държа на думите в песните си. Те винаги са качествени и имат послание към публиката.

- Много от родните звезди се фукат, че притежават гардероб с по 300 рокли, 400 чифта обувки и двойно повече чанти. Ти от тях ли си и идвало ли ти е някога наум да си броиш чехлите?

- Като се има предвид положението в страната и колко трудно хората свързват двата края, мисля, че е прекалено да се хвалим коя каква рокля носи, за колко пари я е купила или коя колко чифта обувки има. Има далеч по-важни и по-стойностни неща в живота. Не съм привърженичка на този тип новини. Предпочитам да говоря за песните, албуми, клипове. Обувките и дрехите са нещо преходно.

- Какво ново подготвяш – песни, албум?

- Преди броени дни заснех клип към най-новото си парче „До зори“. Това ще бъде пилотната песен от новия ми албум. След четвъртия сръбски албум през 2007 година не съм издавала CD на български и реших, че е време да направя нещо специално за феновете у нас. Смятам да направя компилация от 10 песни. Два от текстовете на траковете, включени в него, са на моята приятелка и колежка Есил Дюран. Имам една разкошна поп балада, която ще ме представи в нова светлина, една нова песен, посветена на децата, както и чисто комерсиални парчета, които ще ви накарат да танцувате. Първи новите ми проекти ще могат да чуят българските и сръбските общности в САЩ. На 4, 5, 11 и 12 май са първите ми концерти в Чикаго, а на 18 и19 май - в Лос Анджелис. След това ще пея в Лас Вегас, а първите дни на юни ще бъда с почитателите си в Чикаго. Продължавам с минитурнето до 7 юли, когато е последният ми концерт в Торонто.

Източник: в. "Новинар"