Фолк звездата Рени извади нова песен с видеоклип и напук на Ковид-19, тя е предназначена именно за предстоящите празници. "Празник" е издържана във фолклорен стил, с което разнообразява богатия й репертоар от попфолк хитове.

"Песента се появява в точния момент, за да забравим тези трудни дни поне за малко! Весела, игрива и позитивна", описа новия си проект с няколко думи изпълнителката. Музиката и аранжимента са дело на Димитър Милев, а текста на Пейо Пеев. С вокали в припева се  включва колежката и приятелка на Рени - Деси Слава. Тя не за първи път участва в нейни проекти. Такъв е случаят и с песните й "Моя Българио", с която спечели три награди на "Пирин Фолк", както и в "Горчиво и сладко".

"През годините съм се изявявала в много стилове, но хората ме свързват най-вече с поп-фолк и сръбски песни. С настъпването на пандемията обаче имах време да мисля, каква музика искам да правя и коя музика ме вълнува най-вече. И така започнах работа по фолклорни песни написани специално за мен", разказва за музикалния си завой изпълнителката, която е готова с още два проекта в тази посока.

Прясно споделената с феновете "Празник" си има и видеоклип, чиято премиера беше в официалния канал на гласовитата фолк дива - Reni в YouTube. "Горещо се надявам песента да се хареса на аудиторията, защото вложих много емоция и душа. Пожелавам тя да донесе на всички много настроение по време на предстоящите празници", гледа с положителна нагласа Рени.