Фолкпевицата Рени е абортирала, научи "България Днес". Съдбоносното решение се е случило, когато е била на 24 години. Тогава изпълнителката заживява в Кипър, където има много участия. По това време тя пее поп и джаз музика. Докато се развива професионално, фолкаджийката се запознава с чужденец и между двамата пламва бурна любов.
Романсът им продължава цели 2 години, когато Рени научава, че е бременна. Приятелят й поставя условия, че трябва да се превърне в майка, която си стои вкъщи и домакинства, и затова трябва да зареже музиката.


"Рени категорично му отказала и заявила, че това няма как да се случи, защото пеенето е нейният живот. Между нея и приятеля й настанали драми. Точно тогава тя решила, че това не е човекът, с когото ще гради бъдеще, и взела трудното решение да махне детето", разказа пред вестника близка приятелка на изпълнителката на "Като птица съм свободна".


Години по-късно Рени не искала да разкрие името на мъжа, от когото забременяла, тъй като той отдавна е затворена страница за нея. Чалгарката не искала да си спомня за трудните времена и продължава живота си напред.
В момента тя отново е свободна, след като се раздели с бащата на децата си. Въпреки направения аборт певицата не е имала проблеми отново да забременее и да има наследници.