Рени стана част от най-голямото събиране на БГ общността в Чикаго.

На традиционния двудневен събор българите се забавляваха с най-големите хитове на певицата на Diapason Records.

Изпълнителката много се зарадвала, че искали да им пее композицията „Скитници", написана специално за всички гурбетчии по света. „Това е една прекрасна песен от моя албум „Виж ме". Бях щастлива, че българите там я знаят наизуст и държаха да я изпълня. Прекрасни отзиви получи и „Моя Българийо", която е с много патриотичен текст и ми е донесла три награди на фестивала „Пирин фолк – Сандански”, каза БГ звездата.

Близо час след концерта си Рени раздавала автографи и се снимала с фенове. „Бях силно развълнувана от срещата с публиката на този събор, защото това е мястото, където един път в годината, всички живеещи сънародници в САЩ идват, за да се видят и да се забавляват заедно.", сподели своите впечатления певицата.

„Българите се обединяват не само около гостуващите изпълнители, а също в състезанията и игрите, които им предлагат организаторите.”, допълни тя.

На сцената заедно с Рени се изявили музикантите от Ку-Ку бенд, както и солистите на формацията. В двудневния събор тази година участие взели много фолклорни и танцови формации.

В момента третото американско турне на Рени продължава с пълна сила. То ще завърши в началото на месец юли с концерт в Торонто. През следващата седмица се очаква по ФЕН ТВ  ексклузивно да се завърти и новият видеоклип на певицата „До зори".