Рени работи усилено по новия си музикален албум, който ще излезе през 2012 година.

Певицата сподели: "В момента записвам нови песни за албум, който ще издам след Нова година. Остават ми още 2 песни да запиша и албумът ще е готов", цитира signal.bg.

Певицата разкри и любопитни подробности за някои от новите си сингли:

"Две от песните са по текст на моята приятелка Есил Дюран, една от песните, които написа ми е любима, защото е по много актуална тема - пее се за мъжете, които плащат любовта си, а това се наблюдава много от известно време насам, както се наблюдава и при мои колежки, така и при подрастващото поколение, младото поколение, което посещава заведенията в днешно време. Наболял проблем, имам чувството че това е станал някакъв фетиш при мъжете, да си плащат за любовта"- обясни тя.

Все още певицата не е избрала кой ще е пилотният сингъл от предстоящия й албум.

"Не бързам с нищо, когато всичко приключи, когато бъда готова с целия албум, тогава смятам точно тази песен да клипирам."- каза тя.

"От 3 години не съм издавала нов албум. Направих и нова фотосесия, защото и снимки не бях правила отдавна. Доста различни снимки, доста различна визия, но ще представям постепенно всяка една от визиите".

Интересно е да отбележим, че Рени отново работи със сръбски автори, но не пренебрегва и композициите на българските.

"Част от песните са записвани тук, други в Сърбия. Три са на сръбски автори, композитори , но пък някои от тези са с аранжимент от български аранжори. Една от песните е на Велислав Драганински, друга е на съпруга на Есил Дюран - Бобо" - уточни тя и подчерта:

"Една от песните няма нищо общо с комерсиалното звучене, тя е провокирана от една от последните песни на Майкъл Джексън - "Do you know where your children are". Това е песен насочена предимно към родителите, да се замислят дали отделят достатъчно време на децата си, знаят ли къде са децата им по всяко едно време, защо децата им са навън след 22 часа".