Двадесет и седем години по-късно, след грандиозния концерт, който Лепа Брена изнесе миналия век в Пловдив (през 1990), тя отново взриви пловдивчани, до толкова запомнящо се, че да устои в съзнанието на публиката за още 30 г. напред във времето.

Рени, която дълги години е била посланик на сръбската музика у нас, бе тази, която откри концерта с най-емблематичните си хитове, които и до ден днешен са любими на меломаните, а те от своя страна дълго я викаха на бис, в отговор на който тя акапелно изпълни "Зора е".

Минути преди да излезе на сцената, Рени подари на Лепа Брена много ценен подарък - ръката на Фатима или също известна като "Хамса" - мощен символ за защита, който предпазва от уроки, магии, клетви.

"Тя е благословия за притежателя си и отклонява лошите очи. Археологическите проучвания сочат, че Хамса-та се е използвала за защитен амулет още преди векове. Много евреи смятат, че петте пръста на Hamsa напомнят на пътника да използва петте си сетива, когато пътува, за да слави Бог", обясни нашенката на сръбската си колежка. Изпълнителката на "Влюбих се опасно", носила този дар още от пребиваването си в Израел и дълго избирала, на кой да го подари.

Буквално часове след като предала микрофона на Лепа Брена, Рени се отправила към следващото си предизвикателство - нов риалити проект, в който скоро ще я видим.