Алек Болдуин каза "сбогом" на публичния живот с корица за списание "Ню Йорк".

2013 година беше вълнуваща за Алек. Миналата година той стана баща на малката Хилария. През същата година имаше и някои удари за актьора. Той нарече един папарак "малка токсична кралица", започна публична вражда с Шая Лабьоф, а критиките заваляваха, когато тв шоуто му бе отменено.

Следващите реплики на Алек Болдуин представят неговата позиция по редица въпроси и плановете му за бъдещето.

Относно твърденията, че Болдуин е хомофоб: "Работя в шоубизнеса. Заобиколен съм от гейове, както колеги, така и приятели. Единия ден снимам филма Rock of Ages с Ръсел Бранд, а на следващия говоря заедно с Джеси Тайлър Фъргюсън и Синтия Никсън за равенството в брака. Помагам за сватбата на мой приятел гей. Въобще не съм хомофоб".

Дали му липсва сериалът "Рокфелер плаза 30": "Спечелил съм всяка възможна награда. Добре ми плащат. Хората обичаха "Рокфелер плаза 30", аз също обичах филма. В крайна сметка той трябваше да свърши. Никога няма да се чувствам толкова добре в професионален план".

За работата с Шая Лабьоф по бродуейската пиеса "Сираци": "Когато се стигна до репетицията, му казали, че е важно да научи репликите. Той взе това присърце и научи всичките си реплики предварително. Дори ми изпращаше имейли с видеоклипове как чете ясно на висок глас репликите си".

Относно Шая, който го изгонил от репетиция: "Можем да си кажем в прав текст, че той обича да спори. Един ден той ме нападна пред всички. "Забавяш работата, не си знаеш репликите. Ако не ги кажеш, ще продължа да говоря без теб", каза ми той".

Относно края на контакта му с медиите: "Знам, че е иронично, че искам да прекратя контакта си с медиите. Това е последният път, в който говоря за личния си живот пред американска медия", пише БГНЕС.