"Нямам представа кой би могъл да го направи това нещо. До скоро не мислех, че някой е способен да ми причини такова нещо. По-скоро съм склонна да мисля, че ревнив мъж или ревнива жена биха могли да поръчат палежа на магазина ми."

Това заяви пред Нова телевизия дизайнерката Миглена Каканашева-Мегз, чийто бутик бе подпален преди броени дни.

Според Мегз мъжът или жената, поръчали вандалския акт, вероятно са били част от живота ѝ и не са могли да преживеят това, че тя вече има нови приоритети и други хора до себе си.

"Според застрахователите щетите са за 20 000 лева. За щастие, много бързо дойде химическо чистене, което почисти всичко тук и започнахме отново да работим", сподели Мегз.

"Миналата година на два пъти имахме инциденти с витрините. Мислех, че някой пиян го е направил и не е било адресирано към нас. Сега също си мислех, че не е било към нас, но започвам да се замислям, че може да е било и към нас", коментира дизайнерката.

"Със сигурност човекът на камерата не е този, който е поръчал палежа", отбеляза Мегз.

Тя допълни, че вече в магазина ще има жива охрана и ще бъдат сложени още камери.

"Дори да бъде заловен извършителят, това няма да ми донесе нещо отвътре. По-скоро се надявам, ако бъде заловен, да осъзнае, че такива неща не се правят безнаказано", заяви Миглена Каканашева.