Шеф Борис Петров изненада всички, след като млъкна в къщата на Биг Брадър. Устатият готвач, който не цепи басма никому, изведнъж спря да говори и дори опитите на красивата Енджи да разбере какво става, не го накараха да промени решението си. Причината-кулинарят обеща на Големия брат да не проронва и дума, за да осигури подслон и храна на част от съквартирантите. Те бяха загубили седмичната си мисия и трябваше да спят под открито небе, а за изхранване имаха само картофи. Петров първо предложи да пропусне свиждането на детето си, но Големият брат му отправи оферта с пълно мълчание, която той прие.

Зрители подозират, че постъпката му е продиктувана от изгонването днес на един от участниците. Такива са и мотивите на Миглена Каканашева - Мегз, която пък остана на студа при част от съквартирантите, за да демонстрира своята съпричастност с тях. Тя прекара часове в двора на Къщата, в знак на съпричастност към загубилите мисията - Алекс, Даниел Петканов, Дани Милев, Цуни, Ваня Щерева, Маргарита Хранова и Тото.
За решението си, шеф Петров "изля помия" върху нея, иронично наричайки я "Бог - Мегз". Тя обаче не трепна и устоя дори и на обвиненията на Мария. Час по-късно обаче, Шеф Петров съжали за грозната си необоснована постъпка и в изповедалнята призна непристойното си поведение, като стигна толкова далеч в откровенията си, че през сълзи сподели: "Обикнах Мегз, с нейната лудост, нейните фетиши. Възхищавам й се колко сила има в това тяло!"