Усложнения след тежък грип доведоха до нелепата смърт на 36-годишния режисьор от Нова телевизия Николай Марков.

Десетки негови приятели и колеги присъстваха на поклонението в църквата “Св. Седмочисленици”.

Зад слънчеви очила криеха сълзите си Гала, водещи и репортери на “Календар” и известни лица от БНТ, където Ники също е работил...

36-годишният мъж почина в белодробната болница на Медицинска академия. Ники се разболял от грип, но не обърнал внимание. Лекувал се като повечето българи - с лекарства без рецепта от аптеката. Когато нещата се влошили, вече било твърде късно.

“Разболя се преди една седмица. В болницата беше в най-добрите ръце”, каза съкрушената му съпруга Ели, която също работи в медийните среди.

*Николай Марков

На 27 януари Марков постъпил по спешност в болницата с тежко възпаление на алвеолите, бронхите и меката тъкан на белите дробове. Получил оток, в дробовете попаднала течност и блокирала дишането.

Талантливият режисьор починал буквално за няколко часа.

Новината за смъртта на Николай Марков потресе колегите и приятелите му. Повечето от тях не можеха да повярват, че си е отишъл и твърдяха, че са го виждали съвсем здрав буквално преди няколко дни.

Изпадналата в шок Гала призна, че той бил един от хората, с които работела най-лесно:

“През сегашния сезон не беше с нас, но имахме проекти отново да се върне. Той е фантастичен, ведър човек, с когото се общува изключително леко”, каза през сълзи водещата на “На кафе”.

В знак на почит към паметта на Ники Марков десетки негови приятели и колеги във “Фейсбук” смениха снимките на профила си с черен фон, на който пишеше: “В памет на нашия колега Ники Марков”.

За часове “стената” му бе запълнена със съобщения:

“Трудно ми е да пиша тук и да събера сили да се помоля за теб, защото не искам да повярвам, че се налага да се сбогувам. А може би не трябва, защото вярвам, че материята не е всичко и пътят на душата е много по-дълъг, отколкото ние, хората, сме способни да си представим. Вярвам, че усмивката ти още я има и аз винаги ще я помня, защото беше прекрасна! Радвам се, че съм те срещнала в живота си. Ще ми липсваш много, Ники!”, пишеха близки на Ники Марков.

Приятелите му са единодушни, че ще го запомнят като един от най-жизнерадостните и светли хора, които са познавали някога.

Николай Марков остави сираче 4-годишно момиченце.