Риана е новото попълнение в кастинга на хорър-сериала "Мотел Бейтс" - историята, която проследява събитията, случили се преди сюжета в "Психо" на Алфред Хичкок.

28-годишната поп-дива влезе в 5-ти сезон на "Мотел Бейтс" в ролята на Марион Крейн - младото момиче, което решава да избяга с 40 000 долара и попада в мотела на психопата Норман Бейтс.

Емблематичната роля на Марион Крейн се изпълняваше от Джанет Лий в класиката на Хичкок.

"Искахме да поставим този иконичен образ в съвременна светлина и да го предефинираме по нов смислен и вълнуващ начин", обявиха изпълнителните продуценти на "Мотел Бейтс" Карлтън Кюс и Кери Ерин, след като новината за включването на Риана беше обявена на фестивала Comic-Con.



"Освен това разбрахме, че Риана е фен на сериала, а ние сме огромни нейни фенове - това беше перфектната колизия на креативността и съдбата", добавят продуцентите.

Това не е първата поява на Риана на екрана - певицата участваше във военния екшън Battleship през 2012 г. Тя има водеща роля и в sci-fi лентата на Люк Бесон "Валериан и градът на хилядите планети", която се очаква да излезе през 2017 г.

Ролята й в "Мотел Бейтс" обаче е първата й актьорска проява в телевизионен сериал.

"Здравейте, Comic-Con. Аз съм Ри-Ри и сега ще ви кажа какво смята да направи лошата кучка. Влизам в Мотел Бейтс съвсем скоро - и знаете ли какво? Познайте кой ще играе Марион. Да, точно така, затова, фенове на Comic-Con и на "Мотел Бейтс", останете на линия", каза Риана в специално видео, което се разпространява през официалния профил на сериала.

Продуцентите на "Мотел Бейтс" потвърдиха, че петият сезон, който ще се снима във Ванкувър през есента, ще е последният за сериала.

"Мотел Бейтс", в който главните роли се изпълняват от Вера Фармига и Фреди Хаймор, разказва за живота на Норман Бейтс и неговата майка Норма преди събитията от сюжета в "Психо".

Сериалът започва от момента, в който майката на Норман купува мотел след смъртта на съпруга си и се опитва да заживее нов живот с психично-болния си син.