Риана ще играе една от главните роли в нова фантастика на Люк Бесон.

Създателят на „Люси” и „Петият елемент” отново поглежда в бъдещето с екранизацията на комикса „Валериан и градът на хиляда планети”. Снимките започват през 2017-а, а действието се развива през 28-и век, когато човечеството вече е открило пътуването във времето.

Филмът ще бъде високобюджетен проект с много специални ефекти, като Люк Бесон разчита на три компании да му осигурят уникална визия за бъдещето. Снимките ще бъдат в студиото на Бесон в покрайнините на Париж.

Първоначално продуцентът мислел да работи в Букурещ, защото „Валериан” ще бъде заснет на английски и не може да получи данъчните облекчения, предвидени от френското законодателство.

Заради Бесон обаче беше внесена специална поправка в закона, която позволява данъчни облекчения и за филми на английски и така няма да му се налага да снима в чужбина.

Поправката дори беше наречена от медиите „Поправката Валериан”. Последният филм на френския кинаджия – „Люси”, спечели 458 милиона долара от продажби на билети.

Все още не е уточнено каква ще бъде ролята на Риана, но се знае, че ще бъде една от водещите. Във филма ще участват още Клайв Оуен и Кара Делевин.

Риана засега има малко роли в киното – участвала е във фантастиката „Бойни кораби”, мюзикъла „Ани” и анимацията „У дома”.