След поредица филми, които преминаха, без да привлекат особено внимание, публиката забрави колко добър актьор е Ричард Гиър.

Но драмата Arbitrage припомня какво той може да направи, ако попадне на правилната роля, пише сайтът Square.

Филмът на дебютанта в игралното кино Никълъс Жарецки, преди режисьор на късометражни и документални продукции, и адаптирал сценария на базирания по книгата на Брет Истън Елис The Informers, направи премиерата си на фестивала "Сънданс" и привлече погледите на критиците.

Героят на Гиър е нюйоркски милионер, изградил живота си според представите за типичния американски капиталист и човек, който би направил всичко, за да постигне своето. Но под повърхността ситуацията е по-сложна – той изневерява на съпругата си, опитва се да скрие неподозирани детайли от личния си живот, а междувременно сделките му стават все по-неуспешни, задлъжнява с милиони долари и дори се изправя през опасността да бъде арестуван. Сп. "Ню Йорк пост" нарича ролята на Гиър като магната Робърт Милър "най-добрата в кариерата му".

Сюзън Сарандън играе неговата съпруга, а Летисия Каста, която миналата година участва в новия филм на Камен Калев "Островът", е в ролята на неговата любовница. Това е първо участие в американска продукция за френската актриса и модел, съобщава в. "Дневник".

Според Entertainment Weekly филмът продължава традицията на всяко издание на фестивала от 2008 г. насам в програмата да участва продукция, чийто сюжет да се занимава с икономическите проблеми и финансовата криза.

Интересна подробност около филма е, че в първоначалните планове на Жарецки ролите на Гиър и Каста е трябвало да бъдат изпълнени от Ал Пачино и Ева Грийн, пише Hit Fix.