Виртуозният пианист Ричард Клайдерман ще свири за жителите и гостите на Русе в новата зала на европейския ни град Булстрад Арена на 7-ти юли.

„Принцът на романса“, както е наричан от Нанси Рейгън каца на летището в Букурещ на 6 юли в ранния следобед, откъдето с Мерцедес ще бъде откаран в предпочитания от него хотел, където освен че ще си почива, ще репетира 18-те творби, които ще изпълни пред многобройните си почитатели.

Блестящата концертна кариера на Ричард Клайдерман започва през 1976 г. със записа на известната „Балада за Аделин“. До момента пианистът е продал повече от 150 милиона записа и допринася за създаването на жанра "популярна класика“. Неговото изкуство е обичано от широк кръг от хора, защото Клайдерман успява да адаптира по невероятен начин едни от големите шедьоври на класическото музикално наследство и създава невероятно усещане и емоция в посетителите на концертите му.

Майсторът на пианото вече е гостувал в България и е пълнил концертите зали в София и Варна до пълен предел. Обичайно музикантът изисква бял роял, но след като организаторите на концерта го запознали с параментрите на рояла на Русенска филхармония, той взел решение да се възползва от предимствата на инструмента и да изневери на любимия си бял цвят.

Специално за почитателите си на концерта в крайдунавския град Клайдерман подготвя своя интерпретация на популяна българска песен, която ще прозвучи единствено и само на 7 юли в Зала Булстрад Армеец. Билетите за концерта са на цени от 40 до 100 лв., продават се на касата на операта в Русе и в мрежата на Ивентим.