След като наскоро беше уличен, че продава опасна добавка, Ричард Величков беше застигнат от нови неприятности. Двама яки мъже го причакали пред жилището му в София и го нападнали с ритници. Фитнес инструкторът бързо се съвзел след инцидента и не търсил официално съдействие от органите на реда. Причината е, че бил наясно откъде идва предупреждението и се притеснявал да не се задълбочат проблемите.

Според една от версиите Ричард бил бит по поръчка на един от производителите на злощастните хапчета за отслабване „Липовон“. Друга обаче гласи, че мутрите били пратени по заръка на излъган рекламодател, пише „Галерия“. Брадърът имал навика да прибира пари и поле да се бави с изпълнението на ангажиментите си, включващи постове в социалната мрежа или друг тип промотиране на съответната компания. Конфликтът между него и представител на ощетената фирма назрявал още преди да гръмне скандалът с разкритията за „Липовон“.

Величков не бил от най-сериозните и не спазвал особено уговорките си. Той разчитал на славата си и смятал, че е последна инстанция, което му давало повод да си върти свои схеми и да се надява, че все ще минава между капките. Много скоро обаче го очакват още по-големи грижи, защото срещу него се води досъдебно производство и вероятно ще му бъде повдигнато обвинение.