Фитнес инструкторът Ричард Величков, който краси къщата на „ВИП Брадър“ с нискостеблената си осанка, криел доста тайни. Оказва се, че мускулестият младеж от Мадан е от помашки произход, който упорито се опитва да прикрие от момента на пристигането си в столицата преди 9 години. Дядото на Ричард – Нури, бил известен обущар, един от най-големите майстори в занаята в Родопите в средата на миналия век, пише седмичник.

Дори в годините на зрелия социализъм хитрият българомехаданин развивал успешен частен бизнес и в работилницата му се трудели на процент 5-6 негови ученици. Именно на натрупаното от Нури имане скромният Ричи дължал завидното си за местните стандарти образование – бил първият от фамилията, завършил средния курс на обучение. В смолянската гимназия прякорът на бъдещия културист бил Ричард рязаното пишле, по аналогия с едноименния английски крал Лъвското сърце.

Величков не се притеснявал от произхода си по онова време, тъй като в региона живее солидно помашко население. Когато се озовал в София обаче, набързо зачеркнал мюсюлманската част от семейната си история.