Най-успешното откритие на Джей Зи – Рита Ора ще пристигне на българска територия. Повод за визитата на хитовата певица с албански корени у нас е второто издание на фестивала MTV Presents Varna Beach 2018, който ще се проведе това лято. За високия градус на настроението изпълнителката на Anywhere ще се погрижи на 12 август. Билетите за събитието ще влязат в продажба в 10 ч. следващия петък (27 април), а за парти с Рита Ора ще броим по 20 евро. Тя е първата певица, потвърдила официално участието си на форума в морската ни столица. Кои други звезди ще акостират във Варна, ще разберем през следващите месеци, казват организаторите.

Всички концерти от турнето на Рита Ора в Европа вече са разпродадени. Рита е много търсена не само на сцената, но също и на големия екран, след като изигра поддържаща роля във филмовата поредица „Петдесет нюанса“. Певицата записа и музиката за „Петдесет нюанса освободени“ в дует с международната звезда Лиам Пейн.

Дебютното издание на MTV Presents Varna Beach предизвика огромен интерес у меломаните в България. Сред изпълнителите, които дадоха тон за песен миналото лято, бяха носителят на „Грами“ Тайни Темпа и Биби Рекса.

За организацията на фестивала този август постоянната комисия „Култура и духовно развитие“ към Общинския съвет във Варна реши да отпусне 150 хиляди евро. Мащабното шоу на плажа, се очаква да струва над 2 млн. евро.