Британската звезда с албански корени Рита Ора се е насладила на престоя си у нас. Това заяви самата тя в интервю за изданието Evening Standard по повод новата си песен Bang, чийто видеоклип бе заснет на български терен. 30-годишната красавица не пропусна да похвали достойнствата на България.

„Беше невероятно да миксирам толкова много култури заедно и да създам изцяло нов свят от тях. Снимките на филма в България ми дадоха шанс да покажа невероятна архитектура, епичен сценарий и исторически забележителности. Вълнувам се, че мога да споделя с широката публика красотите на тази част от света“, заяви тя.

За изпълнителката това е най-трудният и едновременно най-вълнуващ проект в цялата й кариера. „Има много локации, температурите бяха минусови. Наистина исках да покажа нещо уникално и да пресъздам фантастична приказка. Исках да пресъздам вибрациите на влакче на ужасите“, допълни певицата.

Клипът, който Ора нарича „мини филм“, дебютира в YouTube на 12 февруари. За няколко дни време събра около милион и половина гледания и 75 хиляди харесвания. Сред коментарите не липсват и шеги от страна на българи, които питат защо не е показала още неща от страна ти, като парче баница и пътя в Мездра.

Припомняме, че във видеоклипа към Bang ясно се разпознават миньорския град Перник и паметника на Бузлуджа. За да влезе за проекта си в него, певицата трябваше да получи специално разрешение от областния управител на Стара Загора Гергана Микова, която е формалният представител на държавата за монумента. Част от снимките били направени на площадката пред парадния вход на Чинията, а допълнителни кадри са заснети и във вътрешността, но без достъп до централната зала, където се намират наскоро консервираните мозайки, уточни пред "Монитор" Микова.

На част от кадрите Рита е с носия, която първоначално се смяташе за българска. Малко след всенародната радост за произхода на дрехата стана ясно, че всъщност е албанска, дело на дизайнера Валдрин Сахити. Той, от своя страна, се изказа неласкаво за страната ни, като написа в социалните мрежи, че „България няма да бъде запомнена с нищо в следващите 100 години“. Това провокира Мис Вселена България 2015 Радост Тодорова да поиска от него официално извинение.