Катя Михайлова и Здравко Желязков, или по-популярни като дует „Ритон” бяха замесени в гнусна провокация с участието на гранд дамата на българската музикална сцена Лили Иванова.

Онлайн издание се опита да взриви война между легендите, съчинявайки отвратителен пасквил, целящ не само да опетни дългогодишните им прекрасни професионални отношения, но и да настрои срещу Лили Иванова и други имена от поп музиката.

Откровената измислица, съчинена от неизвестен автор с развито въображение, изправя „Ритон” и Лили от двете страни на несъществуваща война за почитатели, каквато е напълно немислима поради една много проста причина – вече десетилетия наред и дуетът, и Иванова греят повече от успешно на своята сцена, обичани и боготворени от своите почитатели.

„Дълбоко уважаваме както професионалиста, така и човека Лили Иванова. Тя е пример за професионализъм не само за нас, но и всеки, свързан с българската музикална сцена. Помежду ни никога не е имало съревнование за слава и любовта на хората, тя не може да бъде купена, тъй като е безценна.

В този ред на мисли считаме за абсолютно нелепи клеветническите писанията за вражда помежду ни, породена след тазгодишните ни концерти в НДК. И двете мероприятия преминаха при пълна Зала 1. Този факт сам по себе си отхвърля всякакви спекулации и клевети за нелоялна конкуренция от страна на Лили Иванова към нас, както и съчиненията за мъст от наша”, коментира „Ритон” жълтата интрига.