Катя и Здравко от "Ритон" определиха дата за мега концерта, с който ще отпразнуват 40 години на сцената.

Дуетът ще полее юбилея си заедно с поне 5000 свои почитатели - колкото събира най-голямата зала в Националния дворец на културата - Зала 1.

Датата вече е ясна - 18 октомври 2017 г.. "Започнахме подготовката за юбилея. Публиката става все по-взискателна, всеки път иска да види нещо ново, нещо различно, а това е голяма отговорност за нас, защото винаги се стремим да удовлетворим докрай своите фенове", коментира силната половинка на "Ритон" - Здравко Желязков.

Юбилейният концерт ще е разделен на две. В първата част публиката ще чуе за пръв път най-новите песни на Катя и Здравко. "Четири от тях вече са записани, те са по стихове на Ангел Симеонов и музика на Росалин Наков - един тандем, с който работим от скоро. Продължаваме работа по останалите, още две нови парчета предстои да запишем до края на месеца", обещават звездите. В другата част публиката ще се наслади на някои от вечните хитове на дуета, рефрените на които припяват вече няколко поколения.



Точно преди 40 години, през 1977 г., студентите в Държавната консерватория Катя Михайлова и Здравко Желязков получават разрешение от Декана на консерваторията да се явят като дует на държавния изпит. В онзи момент са единствените в историята на Музикалната академия, предприели подобна стъпка. Първите крачки към звездната кариера дуетът прави във вариететните програми на елитните заведения в курортните комплекси по Черноморието и в София. И така цели 40 години, та до днес.