С буря от емоции изпратиха януари и посрещнаха втория месец от годината Катя и Здравко от "Ритон".

В края на миналата седмица звездният дует се завърна от турне в Германия, което съвпадна с финализирането на производството на най-новия им продукт - жълтата винилова плоча "Ритон в ритъма латино".

В Германия Катя и Здравко изнесоха три концерта - пред българите във Франкфурт, Мюнхен и Нюрнберг. Като с тях не приключва обиколката им в страната - до края на годината дуетът ще гастролира и в още няколко големи града, но тепърва по изготвянато на програмата ще работи мениджърката им за чужбина Петя Романова.

"Върнахме се, преливащи с емоции и спомени от срещите ни с нашата публика в Германия. Вълнуващо е да виждаш под сцената разплакани лица от тъга по родината. Публиката ни бе разнородна, дойдоха и много немци, дори българи от Чехия имаше. Направи ни впечатление, че имаше предимно млади хора, повечето от които са се раждали години, след като ние сме започнали да пеем", споделят звездите.



На срещите с феновете след концертите, те затрупали "Ритон" с много сувенири и подаръци. А от шопинга в Прага на връщане от турнето Катя добавила в колекцията си от шапки няколко нови и оригинални екземпляра. Дуетът обаче нямал търпение да се върне в София, за да види виниловата си плоча, пристигнала в деня на отпътуването им. В колекционерската пластика "Ритон в ритъма латино" са събрани хитовете им в новия латино аранжимент.



"След първата ни цветна плоча - червената "Пътят към твоето с сърце", жълтата също бе произведена в Италия. Тъкмо тръгнахме с колата за Германия и ни се обадиха от куриерската фирма, че плочата е пристигнала в София. За жалост не успяхме да я занесем на нашите сънародници в Германия", съжаляват певците.