Когато погледнете снимка на Меган Маркъл, впечатление ви прави не само изразителната усмивка, изящните черти на лицето, добрият стил на обличане, но и фактът, че красавицата постоянно пипа косата си.

Да, вярваме, че сте забелязали, че на всяка втора фотография, бъдещата булка на принц Хари е заровила ръце в косата си. На какво се дължи това, отговаря експерт по невербалната комуникация.

"Това е неосъзнат ритуал за успокояване, някой хора гризат ноктите си, други въртят пръстените по ръцете си, трети кръстосват ръце, а четвърти, като Меган например, пипат косата си в опит да си възвърнат спокойствието и увереността, когато се чувстват притеснени и стресирани от дадена ситуация или човек", разкрива експертът Бланка Коб.

"Възможно е честото пипане на косата да е просто неосъзнат навик. Но дали е това или опит за възвръщане на увереността и контрола над ситуацията, лесно може да се разбере. Ако е първото, то човек ще си играе с косата си, докато гледа телевизия, чете книга, говори с някого по телефона. Случаят с Меган не е такъв. Разбира се, аз не знам как се държи тя в изброените преди малко ситуации, но фактът, че тя пипа косата си, когато е на публични места с Хари и е обградена от папараци, ясно доказва, че при нея този жест е неосъзнат механизъм за справяне със стреса и опит за успокояване. За това, че тя се притеснява и поради това заравя ръце в косата си, говори и фактът, че често пипането на гривата е придружено с навеждане на главата надолу – това сочи, че тя не се чувства комфортно от вниманието на околните към нея и се опитва да се отърси от него, да избяга", допълва Коб.

Текст: Woman.bg