На 14 юни, 2018г., точно преди да започне първата среща от Световното първенство по футбол между отборите на Русия и Саудитска Арабия, на стадион "Лужники" ще излезе една от най-големите звезди на поп музиката – Роби Уилямс. Шоуто на британската мегазвезда ще бъде наблюдавано от 80,000 хиляди души на стадиона и от милионите зрители пред малкия екран по целия свят.

„Толкова съм щастлив, че се връщам в Русия и то по такъв повод! Постигнал съм много неща в кариерата си, но участие в церемония по откриването на Световно първенство по футбол е сбъдната детска мечта. Каня всички фенове на футбола и музиката да празнуваме заедно на стадиона в Русия или пред телевизорите с едно незабравимо шоу“. – се казва в официалното съобщение на Роби Уилямс.

Футболната икона Роналдо – двукратен световен шампион с Бразилия – също ще вземе участие в церемонията по откриването на шампионата.

Церемонията на Мондиал 2018 ще има малко по-различен формат в сравнение с предишните издания на турнира. Тази година фокусът ще бъде върху музикалните изпълнения и като цяло церемонията ще бъде по-кратка и непосредствено преди началото на футболната среща, насрочена за 18:00 часа местно време.

В неделя (10.06) Роби Уилямс за пореден път поведе като капитан английския отбор в ежегодния благотворителен футболен турнир, събиращ средства за UNICEF. Роби Уилямс е съосновател на благотворителното футболно събитие от 2006 г. и преди срещата се събра рекордната сума от 24 милиона британски лири в помощ на деца в риск по целия свят.

Британската мегазвезда обяви и южноамериканската обиколка на световното турне „The Heavy Entertainment Show Tour“ [вижте повече детайли на robbiewilliams.com].

През ноември, 2016г. излезе последният студиен проект на Роби Уилямс – „Heavy Entertainment Show“ (издаден у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music), който включва платинените сингли ‘Party Like a Russian’ и ‘Love My Life’. Албумът дебютира на първо място в британската класация за продажби на албуми.