Роби Уилямс явно няма да се кротне и отново провокира феновете си.

Преди дни лошото момче на британския поп пусна новото си парче Party Like A Russian (“Купонясвай като руснак”), което веднага предизвика вълна от разнопосочни реакции.

Едни го обвиниха, че се подиграва с Путин, други - че осмива руските олигарси, трети приеха парчето и видеото към него с чувство за хумор и не съзират обиден подтекст в шеговитата песен. Роби Уилямс призна, че е трябвало да ореже и пооправи част от оригиналния текст, за да стане политически коректен.

“Нужен е човек с определена репутация, за да облекчи цяла една нация от товара на нейните пари. Ще взема жълтите си стотинки и ще построя своя космическа станция, защото мога, пич”, гласи част от парчето. Роби Уилямс пее още:

“Банката ми е в кола, колата в самолет, самолетът в параход, половината западен свят трябва да ме крепи, за да не потъна, и никога не се усмихвам, освен ако не трябва нещо да продам, просто не показвам емоции.”

Именно заради тези думи се породиха подозренията, че той иронизира Путин. Освен това, въпреки че никъде не се споменава руският политик, много от думите в текста се римуват с Путин. Вестник “Сън” директно написа, че звездата се подиграва с руския президент. Явно изпълнителят и мениджърите му са изпитали известни притеснения, че могат да загубят руския пазар, който е много голям, и дадоха крачка назад. В туитър той се обърна към автора на статията с обяснението:

“Обичам те, Дан, но тази песен определено не е за г-н Путин.” Видеото също предизвиква доста коментари. Роби Уилямс се появява като богаташ, заобиколен от много балерини, които в част от кадрите пърхат около него в бели рокли. В други са като прислужнички, но със секси униформи. Самият Роби демонстрира охолство и в част от видеото седи сам на дълга маса, а момичетата му сервират руска каша и хайвер.

В парчето звучи и част от “Танц на рицарите” от балета “Ромео и Жулиета” на Сергей Прокофиев. Звучи и мъжки хор. По повод на новата си песен Роби Уилямс обяснява:

“Част от британската идентичност е, че вярваме, че сме най-добрите в партитата. Всички народи мислят това за себе си, но истината е, че няма купон като руския.” Дали обаче само това е причината за създаването на сингъла, си знае само той. Парчето ще бъде включено в предстоящия му албум The Heavy Entertainment Show, който ще се появи на пазара на 4 ноември. Британската звезда представи провокативното видео първо в профила си във фейсбук на 30 септември. До момента то има над 9 милиона гледания и е споделено в социалните мрежи над 83 хиляди пъти.

“В Русия живеят 147 милиона човека и не искам да ги ядосвам, нямам представа какво чувство за хумор имат. Не се присмивам на никого”, застрахова се певецът, коментирайки обвиненията, че песента му е директна гавра с руските богаташи.