Малко преди смъртта си известният американски комик Робин Уилямс е споделил пред свои близки за сериозни финансови проблеми, съобщи "Radar Online".

"Робин звучеше странно. Говореше за финансови проблеми. Всички го познаваха като щедър човек и за семейството, и за приятелите си, особено, когато беше на гребена на успеха. Беше готов да помогне на всеки, който има нужда от помощ", сподели негов близък.

Според източника актьорът бил много огорчен, че трябвало да приема роли, които не иска. Робин подписвал договори с телевизионни канали и филмови студия за проекти, за които нямал никакво желание, но го правел заради благосъстоянието на семейството си. Той не изпитвал желание да играе и в продължението на комедията "Мисис Даутфайър". Снимките на втората част трябваше да започнат в края на годината.

Както съобщава британският вестник "Дейли Телеграф" състоянието на 63-годишния актьор се оценява на около 126 милиона долара. Голяма част от тази сума той трябвало да плати като издръжка на двете си бивши съпруги. Малко преди смъртта си Уилямс се опитал да продаде ранчото си в Калифорния, простиращо се на площ от 600 декара, за да спечели допълнителни пари, пише БГНЕС.