Броени дни след премиерата на рекламния клип на Dior Homme с негово участие, британският актьор и секссимвол Робърт Патинсън разкри в интервю, че въпреки нежеланието си е започнал да ходи на фитнес, за да демонстрира видимо по-стегната физика в няколкото интимни сцени, които му предстои да заснеме за следващия си филм.

В момента 27-годишният актьор финализира втория си кино проект с Дейвид Кроненбърг след Cosmopolis - Map to the Stars, в който си партнира с Джон Кюсак, Миа Васиковска, Джулиан Мур, Кари Фишър и др. Филмът ще излезе по екраните през 2014 г., когато ще може да бъде видян и в лентата Mission: Blacklist. Вече е потвърдено участието му и в две кино продукции с премиерни дати през 2015 г. - Queen of the Desert и Hold on to Me.

"Мисля, че понякога не получавам дадена работа заради това, че не ходя на фитнес. Аз буквално съм единственият актьор в Лос Анджелис, който не притежава пакета от шест плочки. Въпреки че това скоро ще се промени. В следващия ми филм имам три интимни сцени, заради които трябва да вляза във форма", споделя Патинсън в интервю за Harper's Bazaar Arabia.

"Въпреки че се заех да го правя, все така се чувствам неудобно и смятам, че доста смотано – правя го единствено по задължение, това е всичко", уточнява актьорът, който наскоро се премести в новото си имение в Бевърли Хилс, увеличавайки в прекия смисъл на думата дистанцията между себе си и бившата си приятелка Кристен Стюарт, пишат от avtora.com

Двамата афишираха края на връзката си през пролетта на 2013 г. и оттогава папараците ги следват като сенки, докато репортерите търсят надеждни източници сред обкръжението им, за да документират следващите им завоевания.

В тази връзка Патинсън разкрива, че иска от следващата си приятелка да е жена, която е наясно със себе си и знае какво иска – нещо, с което самият той не може да се похвали, както сам твърди. Той също така е убеден, че човек изглежда добре тогава, когато се чувства добре в собствената си кожа и тогава изглежда добре в дрехите, в които е облечен, а не обратното.

В същото интервю обаче той признава колко голямо е увлечението му по модата, колко му харесва да скицира модели и как се надява някой ден да види своя колекция на Седмицата на модата.